Zece produse cancerigene pe care le utilizezi frecvent

Razele ultra-violete, tigarile sau zaharul sunt produse cancerigene bine-cunoscute. Exista insa si produse cancerigene la care nu te-ai fi gandit, chiar daca stiai ca unele dintre ele sunt toxice. Nu mai vorbim despre cele pe care le consideri “nevinovate”, cum ar fi carnea la gratar.

Iata 10 produse cancerigene utilizate frecvent, ale caror pericole pentru santate sunt ascunse sau ignorate:

1. Carnea la gratar

Carnea este in general considerata produs cancerigen, mai ales daca este grasa. Mai rea este carnea la gratar, fie ca este gratar cu carbuni, fie ca este electric sau pe gaz. Si carnea afumata este periculoasa. Atunci cand carnea este gatita la temperaturi foarte ridicate, absoarbe elemente chimice cu potential periculos pentru sanatate. Efectul poate fi diminuat daca friptura nu este facuta deasupra flacarii sau este pregatita initial in cuptor sau fiarta, pentru a fi pusa pe gratar cat mai putin.

2. Vesela de unica folosinta

Nu ai fi banuit, dar mancarea pe care o primesti la birou poate, pe termen lung, sa provoace cancerul. Mai ales daca o incalzesti. Asta din cauza veselui de unica folosita. Cele mai periculoase sunt caserolele din polistiren. Preferate de catre firmele de catering pentru ca pastreaza mancare calda un timp indelungat, acestea contin stiren, care poate afecta ADN-ul. Efectul daunator al vaselor din polistiren creste atunci cand incalzesti in ele mancaruri grase. Grasimea face stirenul mai periculos.

3. Bauturile carbogazoase

Bauturile carbogazoase sunt considerate periculoase pentru sanatate din mai multe motive. Mai intai pentru ca au in compozitie zahar sau aspartam in cantitati foarte mari. Ele impiedica corpul sa absoarba vitaminele si mineralele provenind din celalte alimente consumate, slabind corpul si sistemul sau imunitar.

Citeste continuarea pe curademiere.ro.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply