Zece alimente care te ajută să slăbeşti rapid

Dacă încerci să slăbeşti câteva kilograme, e bine de ştiut că există câteva alimente care îţi pot veni în ajutor. Înfometarea nu este o soluţie, aşa că mai bine ia un creion şi o hârtie şi notează….

1. Ciuperci

Înlocuieşte carnea roşie cu ciupercile şi vei slăbi mai uşor. Ciupercile sunt extrem de sărace în calorii, spre deosebire de carne. În plus, pot fi gătite în atât de multe feluri încât este imposibil să nu găseşti o reţetă pe gustul tău! Sotate, pe grătar, cu sosuri, umplute, ciupercile sunt delicioase şi, cel mai important, extrem de săţioase.

2. Ouă

Se ştie, ouăle sunt pline de proteine. Mâncând un ou pe zi, senzaţia de foame va fi cu mult diminuată, fiind foarte săţioase.

3. Cereale din ovăz

Alege un mic dejun pe bază de cereale din ovăz. Mâncate cu trei ore înainte de a merge la sală, ajută la arderea grăsimilor.

4. Migdale

Nu numai că sunt pline de proteine, ceea ce le face ideale pentru potolirea senzaţiei de foame, dar sunt şi pline de grăsimi naturale. Cei mai mulţi nutrienţi provin din coajă, aşa că, pe cât posibil, alege migdale cu coajă.

5. Mere

Sunt gustări perfecte dacă vrei să pierzi din greutate. Un măr mediu conţine 4 g de fibre şi doar 95 de calorii. Fibrele reprezintă o componentă importantă a alimentaţiei, contribuind la arderea rapidă a grăsimilor, fiind extrem de uşor de digerat.

6. Ardei iute

Dacă îţi place mâncarea picantă, vestea te va bucura: potrivit studiilor, ardeii iuţi conţin anumiţi compuşi care accelerează arderile. În plus, reduc apetitul. Adaugă, aşadar, puţin ardei iute la mâncare şi vei reduce considerabil porţiile.

7. Cuşcuş

În loc de paste, cartofi sau orez, consumă cuşcuş. Cu un conţinut extrem de redus în calorii şi grăsimi, asigură o senzaţie de saţietate de durată.

8. Morcovi

Anumite rădăcinoase sunt extrem de bogate în fibre, fapt ce le face foarte uşor de digerat. Morcovul se află în capul listei. În plus, este plin de apă, asigurând, astfel, o bună hidratare.

9. Quinoa

Cu un conţinut ridicat de proteine, vitamine şi minerale, este alegerea perfectă pentru a înlocui pastele şi orezul.

10. Pui

Adaugă puţină carne de pui în salată şi vei obţine o porţie de mâncare extrem de consistentă şi săţioasă. Carnea de pui este foarte bogată în proteine. Evită, însă, pielea de pui.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply