Vinete coapte, cu sos Caponata

O reţetă de vară, pe bază de legume, cu sos de roşii dulce-acrişor.

Ingrediente:

350 g roşii cherry
2 tije de ţelină, mărunţite
75 g ceapă, tăiată solzişori
2 linguri măsline verzi mari, fără sâmburi, tocate
2 linguri oregano proaspăt, mărunţit
1 lingură capere
1 căţel de usturoi, mărunţit
un praf de piper roşu
3 linguri oţet de vin roşu
1 lingură ulei de măsline, plus încă puţin pentru uns
o vânătă mare, curăţată, tăiată felii (aproximativ 6 felii)

Mod de preparare:

Roşiile se taie în sferturi şi se pun într-un castron. Se adaugă ţelina, ceapa, măslinele, caperele, usturoiul şi oregano. Se presară piper după gust şi se amestecă.

Separat, oţetul se combină cu uleiul de măsline. Se toarnă peste legume şi se amestecă. Se potriveşte apoi de sare şi piper şi se lasă să se odihnească la temperatura camerei.

Între timp se încinge grătarul. Feliile de vânătă se ung cu puţin ulei, sare şi piper şi se pun pe plită. Se coc 7-8 minute pe fiecare parte, până se înmoaie.

Când sunt gata, se pun pe un platou de servit. Deasupra se pun 1-2 linguri de Caponata. Se servesc calde.

Caponata poate fi preparată cu până la două ore înainte şi poate fi servită şi pe felii de pâine prăjită.

Adaptare după o reţetă Bon Appetit.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply