Vedetele verii: murele şi zmeura. Cum să le cumperi, cum să le păstrezi

Sunt atât de bune încât cu greu te poţi opri din mâncat! Nici petele pe care le lasă pe mâni, haine sau vasele de gătit nu par să potolească pofta. Cum să alegem, însă, cele mai proaspete fructe şi cum să le păstrăm aroma? Aflaţi din materialul următor.

Cum să cumperi fructele

Murele – Alege fructe colorate puternic, lucioase, care nu sunt zdrobite. Ai mare grijă să nu fie mucegăite!

Zmeura – Caută fructe lucioase, cu o culoare uniformă. Înlătură-le pe cele şterse, prăfuite. Şi în acest caz ai grijă la fructele mucegăite! Dacă optezi pentru fructe de la supermarket, ia casoleta, întoarce-o cu fundul în sus şi, dacă observi fructe prinse de folia de plastic, renunţă la ea. Cel mai probabil, fructele sunt deja mucegăite.

Cum să păstrezi fructele

Murele – Se păstrează la frigider, nespălate. În acest fel, fructele rezistă până la trei zile. Înainte de a le da la rece, înlătură fructele strivite, oricât de mici ar fi. Fructele se clătesc sub duş de apă rece, având grijă să nu curgă apa direct pe ele, ci pe marginea vasului. Se scot apoi pe un prosop de hârtie, cât mai răsfirate, nu grămadă, şi se lasă la scurs.

Zmeura – Se strică foarte repede, dar poate fi păstrată la frigider cel mult două zile. La contactul cu apa, fructele se înmoaie imediat. Mai mult, apa distruge aroma. Recomandarea noastră este să fie mâncate ca atare, având grijă să se cureţe de frunzuliţe sau eventuale insecte. Dacă insişti să le speli înainte, foloseşte un duş de apă şi consumă-le imediat.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply