Varză cu carne

Pare “varză la ureche”, vorba lui Radu Anton Roman, dar nu e. Dacă n-o căleşti destul, zice soacră-ta că-i crudă. Dac-o înmoi pastă, nu-i bună, nu mănâncă nimeni, că-i greţoasă… Să ne apucăm de gătit, aşadar, ca la carte!


Ingrediente:

1,5 kg varză nouă
500 g carne porc
2 linguri ulei
3 cepe
350 g roşii în bulion, fără coajă
sare
piper boabe
o legătură mărar
2-3 foi de dafin

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie solzişori şi se căleşte, la foc mic, în ulei. Carnea de porc se taie bucăţi mai mari, se pune peste ceapa călită şi se potriveşte de sare şi piper. Când s-a rumenit, se stinge cu o cană de apă şi se lasă la fiert, la foc iute.

Între timp se toacă varza mărunt. Se pune peste carne şi se fierbe aproximativ o oră. Se amestecă din când în când, având grijă să nu se prindă de cratiţă.

Când carnea este aproape fiartă, se adaugă roşiile şi se amestecă bine. Se mai fierbe 15-20 de minute, la foc mic, apoi se adaugă mărarul tocat şi foile de dafin. După 5 minute, timp suficient să-şi lase aroma, se ia de pe foc.

Se serveşte caldă, ca atare, sau cu mămăliguţă.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply