Tratamente cu suc de ananas

Ananasul este un conglomerat de fructe produs din mai multe flori alaturate. Contine bromelina, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina C, triptofan, serotonina, minerale si vitamine.

Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus al acestui fruct delicios. Datorita acestei substante, fructul de ananas este foarte util in buna functionare a tractului gastrointestinal, putand chiar inlocui sucul gastric. Totusi, in scop fitoterapeutic se utilizeaza atat frunzele tinere si fructele, cat si tulpina.

Stimuleaza pofta de mancare

Sucul ananasului este bogat in vitamine, oligoelemente, saruri minerale si contine un ferment digestiv foarte puternic. Acesta revigoreaza activitatea digestiva si stimuleaza pofta de mancare. La nivelul tubului digestiv, sucul de ananas este un bun pansament gastric, insa, in caz de ulcer, este contraindicat, tocmai din cauza fermentilor.

Atat fructul, cat si tulpina sunt remediile ideale in caz de tulburari digestive, afectiuni inflamatorii cronice, constipatie, obezitate, celulita, cancer, raceli, infectii, febra, astm, dismenoree, hipertensiune, menopauza, artrita, reumatism, ateroscleroza, enterocolita, detoxificare sangvina.

Beneficiile ananasului pentru sanatate

Contraindicatiile apar in cazul copiilor sub 6 ani, caci bromelaina poate irita mucoasa tubului digestiv, dar si in cazul gravidelor, caci in exces poate determina contractii uterine spontane.

Citeste mai multe pe curademiere.ro.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply