
Nutriţioniştii vorbesc, mai nou, despre “dieta de primăvară”, al cărei atu este micul dejun. Regimul alimentar este conceput pentru 15 zile, însă îl poţi transforma într-un stil de viaţă, şi asta deoarece nu are niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte durata.
Practic, alimentele pe care le consumi dimineaţa sunt menite să accelereze arderile din organism şi să determine astfel scăderea în greutate, scrie ele.ro. În schimb, se recomandă evitarea carbohidraţilor şi a sucurilor îndulcite.
Ziua 1:
– o jumătate de banană
– 120 de grame de fructe de pădure
– un smoothie făcut din 120 de ml de lapte şi pudră proteică de orez
Ziua 2:
– iaurt grecesc
– 50 de grame de măsline
– 130 de grame de orez brun
Ziua 3:
– o salată de fructe care să conţină o jumătate de banană
– un măr
– o portocală
– nuci
Ziua 4:
– 250 de grame de broccoli fiert, amestecat cu o lingură de ulei de măsline extravirgin
Ziua 5:
– un ou fiert
– o felie de brânză
– o felie de pâine integrală
Ziua 6:
– o mâncare de ciuperci preparată fără ulei şi condimentată după gust
Ziua 7:
– o supă de pui (de pe care ai aruncat grăsimea întărită peste noapte, în frigider)
Ziua 8:
– 250 de grame de cireşe
– o felie de brânză degresată
Ziua 9:
– o salată de ridichi
– un ou fiert
– o felie de pâine integrală
Ziua 10:
– 200 de grame de mâncare de fasole verde
Ziua 11:
– 120 de grame de ton în suc propriu
– două felii de pâine integrală prăjită
– pătrunjel şi ardei iute
Ziua 12:
– două felii de pâine integrală prăjită
– două linguri de brânză de vaci degresată
– seminţe de in
Ziua 13:
– două linguri de unt de soia
– 1 banană
– două felii de pâine integrală prăjită
Ziua 14:
– un baton din fulgi de ovăz
– un măr
– un pahar cu lapte rece, degresat
Ziua 15:
– o felie de pepene galben
– un ceai verde, neîndulcit