Tartine cu ciuperci la cuptor şi brânză Gruyere

Ciuperci proaspete, scăldate în ulei de măsline şi cimbru şi învelite cu un strat generos de brânză – iată un aperitiv nobil, plin de savoare.

Ingrediente:

450 g ciuperci, tăiate feliuţe
o lingură ulei de măsline
o linguriţă cimbru proaspăt, mărunţit
sare şi piper după gust
o jumătate de baghetă, feliată
un căţel de usturoi
350 g brânză Gruyere, rasă

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.

Ciupercile se pun într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline şi se amestecă bine. La final se adaugă cimbrul, sare şi piper după gust şi se amestecă uşor.

Ciupercile se dau la cuptor aproximativ 20 de minute, până când capătă o culoare arămie iar marginile încep să se strângă. La jumătatea timpului, se amestecă. Când sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă să se aşeze.

Între timp, pâinea se prăjeşte în cuptor. Se ia apoi câte o felie şi se unge cu usturoi. Deasupra se pune o lingură de ciuperci şi brânză rasă. Feliile se întorc apoi în cuptor 2 minute, până ce brânza începe să se topească.

Tartinele se servesc calde.

Adaptare după o reţetă twopeasandtheirpod.com.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply