Tartine cu cireşe şi brânză Gruyère

Brânza Gruyère are o textură fermă, dar cremoasă, şi o aromă aparte, de nuci şi ciuperci. Dulceaţa cireşelor va face tartinele irezistibile, perfecte pentru un răsfăţ de zile mari. La reţetă poate fi folosită şi brânză Emmental.

Ingrediente:

100 g zahăr
125 ml apă
450 g cireşe, fără sâmburi
60 ml zeamă de lămâie
5 felii de pâine
110 g brânză Gruyère, tăiată în 15 feliuţe

Mod de preparare:

Într-o tigaie adâncă, la foc iute, se pregăteşte un sirop din zahăr şi apă. Când începe să fiarbă, se adaugă cireşele. Se îmbracă în sos, se reduce focul şi se fierb 20 de minute. Când s-au înmuiat, se scot cu o sită într-un castron.

Siropul se fierbe 15 minute, până scade. Când a rămas aproximativ un sfert de cană, se ia de pe foc, se pun cireşele şi zeama de lămâie şi se amestecă bine. Se lasă apoi să se răcească.

Între timp, feliile de pâine se taie în câte trei bucăţi şi se prăjesc în cuptor, într-o tavă unsă cu puţin unt. Se răcesc. Feliile de brânză se taie în jumătate, pe diagonală.

Pe fiecare tartină se aşază câte două feliuţe de brânză, iar deasupra se pune o lingură de dulceaţă de cireşe.

Adaptare după o reţetă Cooking Light.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply