Tagliatelle în stil genovez

Paste cărnoase, pulpă dulce de cartof şi fasole verde gumată. Stropiţi din abundenţă cu un pesto îndrăzneţ din busuioc şi seminţe de pin şi veţi avea un prânz perfect. După o reţetă Jamie Oliver.

Ingrediente:

40 g seminţe de pin, prăjite
o jumătate de căţel de usturoi
60 g busuioc proaspăt, mărunţit
zeama de la o lămâie
2-3 linguri ulei de măsline
150 g brânză Pecorino, rasă
200 g cartofi noi
500 g tagliatelle
100 g fasole verde, curăţată

Mod de preparare:

Într-o oală adâncă se pune la fiert apă cu puţină sare. Între timp, seminţele de pin se zdrobesc împreună cu usturoiul într-un mojar. Când este gata, pasta se scoate. În mojar se pune busuiocul. Se adaugă puţină sare şi se zdrobeşte până devine o pastă moale. Pasta din seminţe de pin şi usturoi se pune peste busuioc, se completează cu zeamă de lămâie, ulei de măsline şi jumătate din cantitatea de brânză. Se omogenizează şi se potriveşte de sare şi piper.

Când a început să fiarbă, în apă se pun pastele, fasolea verde şi cartofii tăiaţi felii subţiri. Se gătesc 2 minute, până ce fasolea şi pastele se înmoaie, dar rămân al dente. Cartofii trebuie să fie pătrunşi bine. Legumele şi pastele se scurg şi se pun într-un castron adânc. Se păstrează o cană din apa în care au fiert.

Legumele şi pastele se îmbracă în pesto. Se mai adaugă puţină apă, pentru a deveni mai suculente, şi se mai amestecă puţin. Se servesc calde, cu restul de brânză şi busuioc proaspăt.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply