Supă de roşii Bloody Mary

Iată o supă de roşii inedită, cu o textură iute şi cremoasă.

Ingrediente:

175 g roşii coapte
510 ml suc de roşii
1 lingură sos Worcestershire
1 lingură oţet balsamic
sucul de la o lămâie
4 picături sos Tabasco
sare
piper

Pentru servit:

iaurt grecesc
sare
câteva frunze de năsturel proaspăt

Mod de preparare:

Roşiile se spală. Se pun într-un castron adânc şi se toarnă apă fierbinte peste ele, cât să le acopere. După 30 de secunde, se scot din apă şi se curăţă. Odată înlăturată coaja, roşiile se taie mărunt şi se pun la fiert într-o oală adâncă. Se gătesc la foc mediu până încep să dea în clocot, apoi se micşorează flacăra şi se mai lasă 3-4 minute, având grijă să nu se prindă.

Se adaugă sucul de roşii, oţetul şi zeama de lămâie, sosul Tabasco, apoi se potriveşte de sare şi piper. Se ţine pe foc până dă într-un clocot.

Când este gata, supa se pune în castroane. Se serveşte caldă, aproape fierbinte, cu o lingură de iaurt, 2-3 frunze de năsturel şi un praf de sare.

Adaptare după o reţetă Delia Online.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply