Supă cremă de ţelină, cu brânză albastră

O supă cremă nobilă, foarte uşor de preparat, cu o aromă aparte.

Ingrediente:

o ţelină mare, curăţată şi tăiată cubuleţe
100 g brânză albastră rasă (Stilton sau Roquefort)
25 g unt
500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
1 ceapă mică, tocată mărunt
900 ml supă de legume
150 ml smântână
sare
piper
1-2 fire de arpagic verde, pentru ornat

Mod de preparare:

Untul se topeşte într-o cratiţă adâncă, la foc mic. Se adaugă ţelina, cartofii şi ceapa şi se gătesc 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă supa şi se fierbe la foc mic. Când începe să dea în clocot, se micşorează focul, se potriveşte de sare şi piper, apoi se pune un capac şi se lasă să fiarbă 40-50 de minute, până ce legumele se înmoaie.

Când este gata, supa se toarnă într-un blender şi se amestecă până devine o pastă moale. Se transferă înapoi în cratiţă, se adaugă smântâna şi jumătate din brânză şi se amestecă bine. Se lasă la fiert, la foc mic, până se topeşte brânza.

Când este gata, se pune în castron şi se ornează cu restul de brânză şi arpagic.

Adaptare după o reţetă Good to Know.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply