Supă cremă de roşii, cu parmezan şi crutoane

Tăiată cubuleţe şi stropită cu puţin ulei de măsline şi sare, pâinea veche prinde viaţă în cuptor. Când e aurie, se scoate şi se serveşte.

Ingrediente:

2 cepe, tăiate solzişori
2 linguri ulei de măsline
sare
800 g roşii din conservă, fără coajă
1 l supă de pui
o linguriţă oregano uscat
o mânuţă de crutoane
70 g parmezan ras

Mod de preparare:

Ceapa se pune la călit, la foc mediu, în uleiul încins. Se potriveşte de sare şi se găteşte 4-6 minute, până când începe să se înmoaie.

Se adaugă roşiile, cu tot cu suc, supa de pui şi oregano. Se găteşte la foc mic, 10-15 minute, până se îngroaşă.

Când este gata, se pune într-un blender şi se face piure.

Supa se serveşte caldă, cu permezan raz şi crutoane.

Adaptare după o reţetă Real Simple.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply