Supă cremă de cartofi

Serviţi supa caldă, cu bacon prăjit, ceapă verde, brânză rasă sau orice altă combinaţie v-ar inspira pe moment. Adăugaţi şi câteva crutoane bine prăjite şi veţi avea un prânz săţios.

Ingrediente:

2 cartofi mari, curăţaţi şi spălaţi
150 g fulgi de cartofi
250 ml supă de pui
350 ml apă
230 ml smântână
sare
piper

Mod de preparare:

Într-o cratiţă adâncă se pun la fiert, la foc molcom, cartofii tăiaţi cubuleţe, fulgii de cartofi, supa de pui şi apa. Se lasă 40-45 de minute, amestecând din când în când, cât să nu se prindă. Când cartofii s-au fiert, se adaugă sare şi piper.

La final se pune smântâna, se omogenizează şi se mai dă într-un clocot.

Supa se serveşte caldă, cu brânză rasă, ceapă verde sau bacon crocant. Adăugaţi şi câteva crutoane bine prăjite şi veţi avea un prânz săţios.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply