Supă cremă de cartofi cu rozmarin

O supă delicată, cu textură cremoasă şi aromă puternică, perfectă pentru zilele lungi şi friguroase.

Ingrediente:

5 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
425 ml supă de legume
o jumătate de cană apă rece
o lingură ulei de măsline
o ceapă medie, tăiată cubuleţe
un căţel de usturoi, mărunţit
3 linguri unt nesărat
3 linguri făină
360 ml lapte
80 g brânză Feta
o jumătate de lingură rozmarin proaspăt, mărunţit
sare
piper

Mod de preparare:

Ceapa se căleşte în ulei, într-o cratiţă mare. Când s-a înmuiat, se adaugă usturoiul. După 2 minute se pun cartofii, supa de legume şi apa. Când începe să dea în clocot, se reduce flacăra.

Cartofii se fierb până se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Folosind o strecurătoare, se scot cam două căni de cartofi şi pun separat într-un vas. Restul cartofilor se pasează cu un blender.

Separat, untul se topeşte într-o tigaie încinsă, la foc mic. Se adaugă făina şi se găteşte 2 minute, amestecând uşor. Sosul se stinge cu lapte şi se păstrează pe foc până se îngroaşă.

Sosul se încorporează uşor în piureul de cartofi şi se întoarce pe foc. Când începe să fiarbă, se reduce flacăra şi se adaugă cartofii nepasaţi.

La final se adaugă brânza şi rozmarinul, se potriveşte de sare şi piper şi se mai dă într-un clocot.

Supa se serveşte caldă, ca atare sau cu crutoane.

Adaptare după o reţetă Two Peas and their Pod.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply