Supă cremă de ardei copţi şi sos de busuioc

O supă plină de vitamine, uşoară şi hrănitoare, cu o aromă aparte. 

Ingrediente:

3 căţei de usturoi, mărunţiţi
o ceapă mică, tăiată cubuleţe
30 ml ulei de măsline de calitate
425 g roşii coapte, zdrobite, fără coajă
190 g ardei roşii copţi, tăiaţi mărunt
480 ml supă de pui
o mână de frunze de busuioc proaspăt
15 ml oţet balsamic
10 g zahăr
60 ml smântână
60 g busuioc mărunţit, pentru sos
sare
piper

Mod de preparare:

Într-o tigaie uşor încinsă se sotează în ulei de măsline usturoiul şi ceapa. Se adaugă roşiile, ardeii şi supa de pui. Supa se găteşte 15-20 de minute.

Când este gata, se adaugă frunzele de busuioc, oţetul balsamic şi zahărul, apoi se transferă într-un blender şi se face piure.

Sosul de busuioc se prepară amestecând smântâna cu busuioc mărunţit, sare şi piper după gust.

Supa se serveşte cu sos de busuioc şi pâine prăjită.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply