Spumă de zmeură cu ciocolată albă

O spumă delicată, uşoară, dulce-acrişoară – un desert perfect, pur şi simplu!

Ingrediente:

300 g zmeură
25 g zahăr
30 ml lichior de portocale
415 g frişcă lichidă
170 g ciocolată albă
1 picătură colorant alimentar roşu

Mod de preparare:

Zmeura se pasează în blender până devine o spumă fină. Se strecoară şi se înlătură seminţele. Se adaugă zahărul, lichiorul de portocale şi se mai amestecă puţin, până se dizolvă zahărul.

Ciocolata albă se topeşte într-o crăticioară, la foc mic, împreună cu un sfert din cantitatea de frişcă. Se amestecă, având grijă să nu se ardă. Odată topită, se lasă să se răcească. Se adaugă o lingură din sosul de zmeură şi colorantul, apoi se amestecă. Crema se mută într-un vas mai mare.

Frişca rămasă se bate bine, într-un vas adânc, până se întăreşte. Când este gata, se încorporează în crema de ciocolată. Se împarte în trei cupe şi se serveşte cu sos de zmeură.

Crema poate fi folosită şi ca umplutură sau glazură pentru diverse prăjituri.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply