SPANACUL. Cum să-l cumperi, cum să-l păstrezi, cum să-l găteşti

Există atât de multe feluri în care poţi strecura legume cu frunze verzi în dietă… Fie că alegi să faci plăcinte, rulade, salate, omlete, fie că doar le sotezi sau le găteşti la abur, spanacul, varza sau pretenţiosul broccoli sunt legume extrem de bogate în vitamine şi minerale, pe care este bine să le incluzi în dietă ori de câte ori ai ocazia.

Cum să-l cumperi

Când cumperi spanac la kilogram din piaţă sau din supermarket, alege legăturile cu frunze verzi şi fragede. Evită spanacul cu frunze galbene, uscate sau ofilite. Dacă, în schimb, optezi pentru spanac gata ambalat, ai grijă ca punga să nu conţină frunze îngălbenite. De asemenea, verifică termenul de valabilitate.

Cum să-l păstrezi

Spanacul proaspăt se păstrează în frigider, într-o pungă de plastic uşor strânsă. Spală-l bine cu apă rece şi usucă-i frunzele înainte! Păstrat astfel, spanacul va rezista până la trei zile.

Cum să-l găteşti

Spanacul nu trebuie să fie fiert prea mult. În caz contrar, îşi va pierde vitaminele. Prepară-l rapid şi adaugă condimentele când este aproape gata. Frunzele tinere sunt excelente pentru salată.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply