Spaghete de vară, cu roşii

Roşii dulci, cărnoase, cu paste al dente şi busuioc, după o reţetă Jamie Oliver.

Ingrediente:

500 g roşii cherry galbene şi roşii, tăiate pe jumătate
150 g măsline negre, fără sâmburi
1 căţel de usturoi tocat fin
1 lingură oţet de vin roşu
câteva frunze busuioc proaspăt
10 linguri ulei de măsline
400 g spaghete
sare
piper

Mod de preparare:

Roşiile se zdrobesc uşor într-un castron, cu mâinile, cât să se înmoaie puţin. Se adaugă măslinele, usturoiul şi busuiocul mărunţit, apoi se stropeşte cu oţet şi ulei de măsline. Se lasă să se odihnească 10 minute.

Între timp, pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg şi se pun peste roşii. Pastele se potrivesc de sare şi de piper şi se amestecă uşor.

Se servesc calde.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply