Slăbeşte mâncând! Cum să grăbeşti arderile prin alimentaţie

Există alimente care au un efect termogenic extrem de pronunţat. Consumându-le, caloriile încep să fie arse instant, încă de la prima înghiţitură. Află, de la experţii Health.com, cum poţi arde caloriile… mâncând.

1. Cereale integrale

Corpul va consuma de două ori mai multe calorii digerându-le, în special pe cele bogate în fibre, cum ar fi ovăzul sau orezul brun.

2. Carne slabă

Proteinele au un efect termogenic foarte puternic. În timpul digestiei, consumi aproximativ 30% din caloriile luate din mâncare.

3. Produse lactate dietetice

Bogate în calciu şi vitamina D, acestea ajută la menţinerea şi mărirea masei musculare, atât de esenţială pentru păstrarea unui metabolism sănătos.

4. Ceai verde

Consumul a patru ceşti de ceai verde pe zi asigură, în medie, o pierdere în greutate de 2,7 kg în 8 săptămâni, potrivit unui studiu citat de American Journal of Clinical Nutrition. Acest fapt se datorează unui antioxidant natural,  EGCG – galatul de epigalocatechină, un compus activ care se regăseşte în plantă şi care, odată ce ajunge în corp, accelerează metabolismul.

5. Linte

Aproximativ 20 de grame de linte asigură 35% din necesarul zilnic de fier.

6. Ardei iute

Capsaicina, compusul care dă ardeiului iuţeala, încălzeşte corpul, iar asta te face să arzi mai multe calorii. Ardeiul iute poate fi consumat în orice formă: crud, gătit, uscat, pudră.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply