Secrete de bucătar. Cum să scoţi tot sucul dintr-o lămâie

Aroma sucului de lămâie proaspăt stors este de neegalat într-o reţetă urmată “ca la carte”. Cum scoatem, însă, toată zeama dintr-o lămâie?

Secretul unei lămâi bine stoarse se ascunde în felul în care este tăiată. Secţionată pe lung, la jumătate, lămâia lasă de trei ori mai mult suc decât dacă este tăiată în jumătate pe lat.

Pentru un plus de savoare, înainte de a fi stoarsă, lămâia poate fi încălzită în cuptorul cu microunde câteva secunde. Asta numai dacă este proaspăt scoasă din frigider.

Înainte de a fi tăiată, se presează şi se rulează uşor, cu podul palmei, pe o suprafaţă tare: blat de lucru, masă…

Dacă folosiţi un storcător de fructe însă, indiferent de modul în care este tăiată lămâia, rezultatul va fi acelaşi.

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply