Sandviş cald, cu salată coleslaw

Un sandviş cald rapid, uşor şi săţios, perfect pentru o masă la iarbă verde. După o reţetă Jamie Oliver.


Ingrediente:

4 pulpe de pui superioare, dezosate
zeama şi coaja de la o lămâie
1 ardei iute, fără seminţe, tăiat felii subţiri
2 căţei de usturoi zdrobiţi
sare
piper
4 chifle, tăiate pe jumătate

Pentru salata coleslaw:

2 morcovi
o varză albă mică
1 ceapă mică, tăiată feliuţe cât mai subţiri
2 linguri iaurt slab
o lingură muştar
sare
piper
o mână de frunze de Rucola

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Într-un castron se pune carnea. Se stropeşte cu zeama de lămâie, apoi se adaugă coaja de lămâie, ardeiul iute, usturoiul, sare şi piper după gust. Se acoperă cu folie alientară şi se lasă la marinat o jumătate de oră.

Între timp se pregăteşte salata coleslaw. Morcovii se curăţă cu ajutorul cuţitului pentru curăţat legumele, apoi se taie, tot cu acesta, în fâşii subţiri şi lungi. Se pun într-un castron adânc. Varza se toacă mărunt şi se pune peste morcovi. Se adaugă ceapa, iaurtul şi muştarul. Se amestecă bine şi se potriveşte de sare şi piper.

Pulpele de pui se aşază într-o tavă, cu pielea în sus, şi se dau la cuptor 30 de minute, până ce pielea devine crocantă, iar carnea este pătrunsă bine. Când sunt gata, se scot.

Chiflele se prăjesc 1-2 minute pe grătar sau în cuptor, apoi se umplu cu câteva frunze de Rucola şi carne de pui. Sandvişurile se servesc călduţe, cu salată coleslaw.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply