Sandviş cald cu piersici şi brânză Brie

Brânză caldă, pulpă dulce de piersici, busuioc proaspăt cules şi un strop de miere – un sandviş rafinat, cu o aromă nobilă.

Ingrediente:

8 felii de pâine integrală
4 linguri unt, la temperatura camerei
230 g brânză Brie, tăiată în 8 felii
2 piersici mari, coapte, fără sâmburi, tăiate felii subţiri
16 frunze de busuioc proaspăt
4 linguri miere

Mod de preparare:

Grătarul se pune la încins, la foc mediu.

Feliile de pâine se ung cu unt pe o parte. Se construieşte sandvişul pornid de la o felie de pâine cu unt, brânză, felii de piersici şi busuioc. Se stropeşte cu miere şi se închide cu încă o felie de unt, păstrând partea unsă deasupra.

Sandvişurile se pun pe grătar şi se ţin câte 2 minute pe fiecare parte, până ce brânza se topeşte iar pâinea capătă o crustă aurie.

Când sunt gata, se iau de pe grătar şi se taie în două. Se servesc calde.

Mierea poate fi înlocuită cu succes cu oţet balsamic.

Adaptare după o reţetă Two Peas and their Pod.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply