Salată Tutti Frutti cu sos dulce acrişor şi seminţe de mac

Iată cum un praf de sare şi câteva picături de oţet reinventează salata de fructe. Ingredientele sunt suficiente pentru 6 porţii generoase.

Ingrediente:

sucul şi coaja rasă de la o portocală
o mânuţă de frunze de mentă mărunţite
3 linguri ulei din sâmburi de struguri
2 linguriţe seminţe de mac
2 linguriţe oţet din orez sau din vin
un sfert de linguriţă de sare
1 ananas mic, tăiat cubuleţe
1 mango, tăiat felii subţiri
2 piersici, caise sau prune – după preferinţă
4 căni de cireşe, vişine sau fructe de pădure – amestecate
seminţele de la o rodie

Mod de preparare:

Într-un castron mare se amestecă sucul şi coaja de portocală, menta, uleiul, seminţele de mac, oţetul şi sarea. Se lasă să se odihnească puţin, apoi se pun fructele.

Se amestecă uşor, având grijă să nu se zdrobească pulpa, până se îmbracă în sos.

Vasul se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece cel puţin o oră.

Salata se serveşte rece.

Adaptare după o reţetă Health.com.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply