Salată Nicoise cu penne şi ton

O salată consistentă, îmbogăţită cu penne, cu un dressing uşor. Este perfectă pentru masa de prânz.

Ingrediente:

200 g penne
200 g fasole verde, curăţată şi ruptă în jumătăţi
370 g ton scurs (din conservă, în suc propriu)
o salată verde mare, spălată şi tăiată
1 ardei gras galben, curăţat, tăiat cubuleţe
200 g roşii cherry
20 g măsline negre, fără sâmburi
1 ceapă roşie mică, tăiată felii subţiri
4 ouă fierte (moi sau tari, după preferinţă)

Pentru dressing:

6 linguri vinegretă
zeama de la o lămâie
o linguriţă muştar
sare
piper

Mod de preparare:

Mai întâi se prepară o vinegretă din 3 linguri oţet de vin, 8 linguri ulei de măsline de calitate şi un praf de sare. Se dă la rece.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Cu trei minute înainte de a le lua de pe foc, peste paste se adaugă şi fasolea verde.

Tonul, scurs foarte bine, salata, ardeiul, roşiile tăiate în sferturi sau în jumătăţi, măslinele şi ceapa se pun într-un castron mare. Separat se prepară dressingul, amestecând toate ingredientele de pe listă.

Pastele şi fasolea se scurg bine şi se pun peste amestecul de legume şi ton. Se stropeşte din belşug cu dressing şi se amestecă uşor.

Salata se serveşte rece, cu un ou fiert, tăiat pe jumătate.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply