Salată grecească

Cu gândul la vacanţă, ne întoarcem la o reţetă răcoritoare şi foarte aromată, marca Jamie Oliver.

Ingrediente:

1 castravete
4 roşii
1 ardei gras
6 măsline negre, fără sâmburi
1 ceapă roşie
ulei de măsline
piper
oţet din vin roşu
1 lămâie
200 g brânză Feta
câteva crenguţe oregano proaspăt
o mânuţă mentă verde

Mod de preparare:

Castravetele şi roşiile se spală şi se taie felii. Ardeiul gras, spălat, se curăţă de seminţe, apoi se taie bucăţi potrivite. Legumele se pun într-un castron adânc. Se adaugă măslinele. Ceapa se taie julien şi se pune peste restul de legume.

Se stropesc cu ulei de măsline (2-3 linguri), oţet şi se potrivesc de piper. Se amestecă bine. La final se stoarce din belşug zeamă de lămâie.

Brânza Feta se taie şi se aşază peste legume. Deasupra se pune oregano, puţin ulei de măsline şi se ornează cu frunze proaspete de mentă.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Salată grecească”

  1. mihaitza
    August 19, 2014 at 1:59 pm #

    Daca tot faceti reteta in romana atunci trebuie specificat ca branza trebuie sa fie telemea de oaie.Zic asta caci “feta” la greci este telemea iar la noi este o branza framantata,fara consistenta,provenind mai mult din import/tari west!! Deci telemea de oaie!!

Leave a Reply