Salată de vinete

Un aperitiv perfect, la mare căutare în acest sezon. Salata de vinete poate fi înnobilată cu miez copt de nucă.  


Ingrediente:

4-5 vinete medii
o ceapă mare
6-7 linguri ulei
sare după gust

Mod de preparare:

Vinetele se spală şi se coc. Când sunt gata, se scot într-un castron adânc şi se lasă 5-10 minute să se odihnească. Când sunt suficient de reci pentru a fi manevrate, se curăţă de coajă şi de codiţă. Miezul se pune la scurs într-o sită adâncă.

După ce s-au răcit bine, vinetele se toacă mărunt cu o lingură de lemn, apoi se pun într-un castron. Uleiul se încorporează treptat, câte o lingură pe rând, amestecând continuu. Se potrivesc de sare.

Ceapa se curăţă, se taie solzişori şi se pune peste vinete. Se amestecă uşor. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare, apoi se dau la rece.

Salata de vinete se serveşte ca atare, pe felii de pâine.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply