Salată de vară cu roşii, orez şi busuioc

O salată rapidă, de vară, cu pulpă de roşii şi orez fiert. Aroma de busuioc proaspăt o face irezistibilă. Ingredientele sunt suficiente pentru şase porţii generoase.  

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline, de calitate
2 linguri oţet din cidru de mere
2 linguriţe busuioc proaspăt, mărunţit, sau 1 linguriţă busuioc uscat
o jumătate de linguriţă sare
un sfert de linguriţă piper
450 g orez fiert, scurs şi răcit (aprox. 3 căni)
2 roşii, tăiate cubuleţe
1 castravete mediu, tăiat cubuleţe
1 ceapă mică, tăiată solzişori

Mod de preparare:

Într-un castron mic se face un dressing din ulei, oţet, busuioc, sare şi piper. Se dă la rece 5 minute.

Între timp, orezul se pune într-un castron adânc, se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, castravetele, ceapa şi se amestecă bine. La final se stropeşte din belşug cu dressing, se amestecă şi se serveşte ca atare, sau ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne.

Adaptare după o reţetă Taste of Home.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply