Salată de vară cu nuci şi Gorgonzola

O salată răcoritoare de vară, cu brânză Gorgonzola, nuci şi mazăre verde, după o reţetă Jamie Oliver. Este alegerea perfectă pentru o cină rapidă.

Ingrediente:

2 linguri zeamă de lămâie
6 linguri ulei de măsline
2 mere roşii mici
2 bucăţi de fenel, feliat subţire (frunzele se păstrează)
170 g miez de nucă
200 g brânză Gorgonzola
150 g mazăre verde, boabe
sare
piper

Mod de preparare:

Într-un castronel se pregăteşte o vinegretă din zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper după gust. Se amestecă bine şi se lasă să se aşeze aromele.

Merele se spală, se scot cotoarele, apoi se taie felii subţiri. Se pun într-un castron mare peste care se adaugă fenelul şi nucile. Se stropesc cu vinegretă şi se îmbracă în arome.

Salata se împarte pe 3-4 farfurii. Deasupra se pune Gorgonzola şi o lingură de mazăre verde. Se serveşte imediat, ornată cu frunzele de fenel.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply