Salată de vară cu căpşuni şi nuci coapte

Cu un gust dulce-acrişor fructat şi o textură cremoasă, salata de spanac este extrem de răcoritoare.  

Ingrediente:

120 g spanac proaspăt (baby)
10-12 căpşuni
100 g afine
120 g brânză Feta
80 g miez de nucă
o jumătate de ceapă mică, tăiată julien
6-7 linguri ulei de măsline
8 linguri oţet de mure
50 g zahăr
o linguriţă muştar Dijon
un praf de oregano uscat
piper

Mod de preparare:

Prima dată se face vinegreta de mure amestecând, în ordine, ulei, oţet, zahăr, muştar, oregano şi piper după gust. Se dă la rece până se prepară salata.

Spanacul se spală şi se scurge. Căpşunile se taie în jumătăţi, iar nuca se coace 5 minute, la 180 grade Celsius.

Într-un castron adânc se pun frunzele de spanac, căpşunile, afine, ceapa şi se amestecă bine. Când este gata, se pune în vase de servit. Deasupra se presară brânză Feta sfărâmată, se presară câteva nuci şi se stropeşte cu vinegretă.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply