Salată de smochine şi brânză mozzarella

Patru porţii delicioase de salată cu glazură de oţet din vin roşu, gata în 15 minute!

Ingrediente:

6 smochine coapte, proaspete
180 g mozzarella
80 g frunze de salată rucola
80 ml oţet din vin roşu
80 ml apă rece
1 lingură zahăr extrafin

Mod de preparare:

Se începe cu glazura: într-o crăticioară se amestecă oţetul, apa şi zahărul. Se pun la fiert la foc iute şi se amestecă bine, până când se dizolvă tot zahărul. Când a dat în fiert, se mai ţine 2-3 minute pe foc, până când se îngroaşă. Când este gata, siropul se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Smochinele se taie în jumătăţi şi se pun pe un platou. Se completează cu brânza mozzarella şi salată. Se stropeşte din belşug cu glazură şi se serveşte.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply