Salată de sfeclă şi nuci coapte

Brânza cu mucegai albastru are o aromă puternică şi poate fi folosită la prepararea diverselor sosuri. Iată, însă, o salată perfectă pentru anotimpul rece, de o combinaţie încântătoare.

Ingrediente:

12 sfecle medii, fierte sau coapte
80 g miez copt de nucă
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
4 linguri oţet de vin roşu
4 linguri ulei de nuci
sare
piper
brânză cu mucegai albastru, pentru servit

Mod de preparare:

Sfecla se curăţă, apoi se taie în cubuleţe de mărime potrivită. Se pune într-un castron şi se lasă să se odihnească 5 minute.

Între timp se pregăteşte o vinegretă din ulei, oţet, usturoi, sare şi piper după gust. La final se adaugă miezul de nucă şi se amestecă bine, să-şi împrumute aromele. Sosul se pune peste sfeclă şi se amestecă.

Salata se serveşte rece, cu brânză cu mucegai albastru.

Adaptare după o reţetă saveur.com.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply