Salată de roşii şi ţelină

Uneori, cele mai bune reţete sunt cele mai simple. Iată o salată răcoritoare delicioasă, cu o aromă inedită.

Ingrediente:

4 roşii mari, coapte
1-2 tulpini de ţelină
o jumătate de ceapă
o linguriţă oregano uscat
ulei de măsline extravirgin
sare
câteva frunze de ţelină, pentru decor

Mod de preparare:

Roşiile se taie în câte 6-8 bucăţi, având grijă să se înlăture cotorul, şi se pun într-un castron adânc. Ţelina şi ceapa se taie felii subţiri şi se pun peste roşii. Desupra se presară oregano uscat şi sare, apoi se stropeşte cu puţin ulei de măsline (2-3 linguri).

La final se adaugă câteva frunze de ţelină mărunţite şi se amestecă uşor, având grijă să nu se zdrobească roşiile.

Salata se dă la rece 30-60 de minute, apoi se serveşte. Este delicioasă în combinaţie cu pâine prăjită.

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply