Salată de roşii, piersici şi brânză Burrata

O salată extrem de simplă, excelentă pentru un prânz rapid sau o cină uşoară, dar şi un aperitiv perfect pentru petreceri. Ingredientele sunt suficiente pentru patru porţii. Brânza Burrata poate fi înlocuită cu mozzarella.

Ingrediente:

80 ml oţet balsamic
2 roşii mari, bine coapte, tăiate cubuleţe
2 piersici mari, tăiate cubuleţe
170 g brânză Burrata
câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt, mărunţite

Mod de preparare:

Se începe cu reducţia balsamică. Într-o tigaie uşor încinsă se toarnă oţetul balsamic. Se ţine la foc mediu până începe să fiarbă, apoi se reduce flacăra şi se lasă pe foc, amestecând continuu, până se reduce la jumătate (aprox. 15 minute). Când este suficient de scăzut, se ia de pe foc.

Roşiile şi piersicile se aşază în strat uniform pe un platou de servit. Deasupra se rup bucăţele din brânza Burrata, apoi se presară busuiocul. La final se stropeşte cu reducţie balsamică şi se serveşte imediat.

Adaptare după o reţetă Two Peas and their Pod.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply