Salată de primăvară cu quinoa, roşii şi castraveţi

Un prânz extrem de săţios, rapid şi uşor de preparat, plin de proteine şi minerale.

Ingrediente:

40 g quinoa
3 linguri ulei de măsline de calitate
2 linguri oţet de vin
sare
piper
230 g roşii cherry, tăiate în sferturi
o jumătate de castravete, tăiat felii subţiri
o mână de salată rucola, curăţată şi spălată bine

Mod de preparare:

Quinoa se clăteşte cu apă rece. Se pune la fiert în apă fierbinte, la foc iute, amestecând continuu. După 5 minute, se acoperă cu capac şi se fierbe 15-20 de minute, la foc molcom. Se lasă apoi să se răcească.

Într-un castron adânc se face o vinegretă din ulei, oţet, sare şi piper. Se adaugă quinoa, roşiile, castravetele şi rucola, apoi se amestecă bine, să-şi ia aromele.

Se serveşte rece, ca atare sau ca garnitură.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply