Salată de portocale şi rodii, cu dressing de iaurt

O salată de iarnă, plină de vitamine, cu gust dulce-acrişor.

Ingrediente:

Pentru dressing:

60 ml ulei de măsline
1 lingură coajă rasă de portocală
2 linguri suc de portocală
2 linguriţe oţet de orez sau oţet din vin alb
2 linguriţe muştar Dijon
2 linguri iaurt
o linguriţă ceapă roşie, tăiată cubuleţe
o jumătate linguriţă rozmarin mărunţit
un sfert de linguriţă de sare

Pentru salată:

o legătură spanac proaspăt
3 portocale
seminţele de la o rodie mare
o jumătate ceapă roşie, tăiată felii subţiri
o lingură frunze de rozmarin proaspăt, plus câteva crenguţe, pentru ornat
sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Într-un castron adânc se amestecă coaja, sucul de portocală, oţetul, muştarul, iaurtul şi uleiul de măsline. Se omogenizează până devine un sos subţire, apoi se adaugă ceapa, rozmarinul şi sarea. Se amestecă uşor şi se lasă să se odihnească.

Portocalele se taie la capete, apoi se curăţă coaja, având grijă să se înlăture complet coaja albă. Portocala se taie în felii subţiri.

Într-un castron se pune spanacul, spălat şi uscat în prealabil. Desupra se toarnă dressingul (se păstrează 1-2 linguri) şi se amestecă uşor, cu degetele, până se îmbracă în sos.

Spanacul se aşază uniform pe vasul de servit. Se adaugă feliile de portocală, seminţele de rodie şi ceapa. La final se stropeşte cu restul de dressing, se adaugă frunzele de rozmarin. La final se potriveşte de sare, piper şi se ornează cu crenguţe de rozmarin.

Adaptare după o reţetă Brooklyn Supper.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply