Salată de pere, nuci coapte şi brânză cu mucegai albastru

Un gust seducător, cu o textură cremoasă. Sucul de merişoare, baza vinegretei, îi asigură o aromă inconfundabilă.

Ingrediente:

18 frunze de salată
2 pere curăţate de sâmburi, tăiate felii subţiri
2 linguri suc de portocală
o ceapă medie, tăiată rondele şi desfăcută în ineluşe
60 g brânză cu mucegai albastru, sfărâmată
2 linguri nucă prăjită, mărunţită

Pentru vinegretă:

180 ml suc de merişoare
90 ml suc de portocală
1 lingură ulei de măsline
2 linguri oţet balsamic
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
un sfert de linguriţă de sare

Mod de preparare:

Se începe cu prepararea vinegretei, amestecând bine toate ingredientele de pe listă. Se dă la rece.

Salata se spală şi se usucă pe un prosop de hârtie, apoi se împarte în 6 farfurii. Feliile de pară se amestecă bine cu sucul de portocală, apoi se pun peste salată.

Se adaugă ceapă, brânză şi miez de nucă şi se stropeşte din belşug cu vinegretă. Se serveşte imediat.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply