Salată de pepene la grătar cu mentă şi brânză Feta

O salată suculentă, gata în câteva minute, ideală în curele de slăbire. Menta răcoritoare şi brânza sărată asigură un echilibru perfect cu dulcele uşor afumat al pulpei de pepene. 

Ingrediente:

un pepene verde mic
6-7 frunze proaspete de mentă, mărunţite
60 g brânză Feta, ruptă în bucăţele
o lingură ulei de măsline
o lingură oţet balsamic
un sfert de linguriţă sare
un sfert de linguriţă piper

Mod de preparare:

Pepenele se spală, apoi se pune pe un tocător şi, folosind un cuţit mare şi bine ascuţit, se taie felii întregi, rotunde, de aproximativ 2 cm grosime.

Se încinge grătarul sau o tigaie antiaderentă. Feliile de pepene se pun pe grătar şi se ţin 2-3 minute pe fiecare parte, până încep să prindă urme. Când sunt gata, se scot pe un tocător şi li se înlătură coaja. Se taie apoi cubuleţe de mărimi potrivite şi se aşază pe un platou de servit.

Deasupra se presară mentă şi brânză Feta. Se stropeşte cu ulei şi oţet, apoi se potriveşte de sare şi piper.

Adaptare după o reţetă Health.com.

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply