Salată de pepene galben

Pepene galben, mentă răcoritoare şi suc dulce-acrişor de fructe. Iată o combinaţie perfectă pentru anotimpul cald!

Ingrediente:

o mânuţă frunze de mentă proaspătă, mărunţită
2 linguri suc de portocală
o linguriţă suc de lămâie
o lingură miere, de calitate
250 g biluţe pepene galben

Mod de preparare:

Se începe cu biluţele de pepene. Se taie pepenele în jumătate. Folosind o lingură, se scot sâmburii. Cu ajutorul unei linguriţe se decupează biluţe din pulpă, ca la îngheţată. Se poate folosi şi cleştele pentru îngheţată.

Într-un castronel se amestecă menta, sucul de portocală, sucul de lămâie şi mierea.

Într-un castron mare se pun biluţele de pepene. Se stropesc din belşug cu sosul cu miere şi se amestecă uşor, având grijă să nu se desfacă pulpa.

Salata se serveşte ca atare sau se dă 5-10 minute la rece, înainte de a fi dusă la masă.

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply