Salata de păpădie, beneficii miraculoase. Cum se prepară

Salata de păpădie se prepară atât din frunze, floare, cât şi din tija păpădiei. Se consumă înainte de micul dejun.

Reţeta este moştenită din generaţie în generaţie, gospodinele folosind-o şi la tratarea diabetului, a bolilor de ficat şi a afecţiunilor digestive.

Modul de prepare nu este pretenţios, dar planta, cu efecte curative deosebite datorită conţinutului mare de vitamina A, B, C şi D, trebuie culeasă dimineaţa, înainte de primele raze ale soarelui. În caz contrar, va da un gust amărui salatei, scrie agerpres.ro.

Două mâini de păpădie se spală. Se rup frunzele, florile sau tijele cu mâna (nu se taie cu cuţitul pentru a nu se oxida), apoi se aşază într-un bol.

Peste păpădie se aruncă, tot rupte, câteva frunze de lăptucă, o legătură de mărar, câteva fire de pătrunjel. Se pun, de asemenea, o ceapă, măsline, se stoarce o lămâie, trei linguriţe de ulei de măsline şi un vârf de linguriţă de sare fină.

Se amestecă uşor, având grijă să nu se zdrobească frunzele, apoi se serveşte.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply