Salată de fructe, cu sos de caramel

Sosul de caramel împiedică perele să se oxideze. În plus, oferă salatei o aromă aparte.

Ingrediente:

75 g zahăr
300 ml apă rece
zeama de la o lămâie mare
1 baton de scorţişoară
2 pere, fără cotor şi coajă, tăiate felii
2 piersici coapte, fără coajă şi sâmbure, tăiate cubuleţe
4 inele de ananas (cutie), tăiate
100 g zmeură proaspătă
75 g afine
75 g coacăze roşii

Mod de preparare:

Zahărul se topeşte într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Se adaugă apa, sucul de lămâie şi scorţişoara. Se ţine pe foc, amestecând continuu, până se dizolvă tot zahărul. Când siropul este suficient de gros, se adaugă perele, apoi se ia de pe foc. Se lasă 15 minute să se răcească.

Între timp, fructele se pregătesc şi se pun într-un vas pentru servit. Deasupra se toarnă siropul (cu tot cu pere) şi se amestecă uşor, având grijă să se îmbrace toate fructele în suc. Se acoperă apoi cu folie alimentară şi se dă la rece 2 ore.

Salata de fructe se serveşte rece, ca atare sau cu îngheţată.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply