Salată de fasole verde cu vinegretă de susan

Aroma seminţelor de susan prăjite şi iuţeala muştarului de Dijon se îmbină perfect.

Ingrediente:

600 g fasole verde, curăţată
3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă ulei de susan
1 lingură oţet de vin alb
1 lingură muştar Dijon
2-3 linguri seminţe de susan prăjite
sare
piper

Mod de preparare:

Fasolea se pune la fiert în apă fierbinte cu sare, 4-5 minute, până începe să se înmoaie. Se scurge şi se transferă imediat într-un vas cu apă cu gheaţă, pentru a opri procesul de gătit. Când s-a răcit, fasolea se scurge.

Între timp se prepară vinegreta. Uleiurile se amestecă într-un castron  cu oţet, sare, piper şi muştar. La final se adaugă fasolea, se amestecă, iar deasupra se presară seminţele de susan.

Se serveşte ca atare, sau ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne.

Adaptare după o reţetă epicurious.com.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply