Salată de fasole boabe cu anşoa şi ridichi

O salată delicată, cu o aromă puternică. Se poate servi ca atare sau ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne.

Ingrediente:

2 fileuri de anşoa marinate, scurse
180 ml ulei de măsline extra virgin
2 linguri capere, din conservă, scurse
2 legături de pătrunjel
85 ml oţet de vin alb
sare
piper
2 cepe verzi, tăiate rondele subţiri
7-8 ridichi, tăiate feliuţe
900 g fasole boabe albă, din conservă (sau fiartă în apă cu sare, scursă şi răcită)
100 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate

Mod de preparare:

Fileurile de anşoa se pun în blender. Se adaugă ulei, capere şi o legătură de pătrunjel. Se amestecă până capătă consistenţa unui piure.

Când este gata, se pune într-un castron mare, se adaugă oţet şi se potriveşte de sare şi piper.

Se adaugă ridichile, ceapa verde, fasolea, măslinele şi restul de pătrunjel mărunţit, apoi se amestecă bine.

Salata se serveşte rece.

Adaptare după o reţetă Bon Appetit.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply