Salată de castraveţi şi coriandru

O salată de vară proaspătă, cu arome generoase, extrem de răcoritoare. Consumată ca atare sau ca garnitură la diverse mâncăruri, salata de castraveţi echilibrează perfect mesele.

Ingrediente:

1 lingură oţet din orez
2 linguriţe ulei de susan
1 linguriţă seminţe de susan prăjite
un sfert de linguriţă fulgi de ardei iute
o legătură coriandru, tăiat bucăţi mari
4 tulpini de ţelină, tăiate bucăţi mici, pe diagonală
2 castraveţi mici, tăiaţi felii subţiri
6 cepe verzi mici, tăiate ineluşe (doar partea albă)
sare
piper

Mod de preparare:

Într-un castron se pregăteşte o marinată din oţet, ulei, seminţe de susan şi fulgi de ardei iute. Se amestecă bine. Se adaugă coriandru, ţelină, castraveţi şi ceapa verde, toate spălate bine, apoi tăiate. Se potrivesc de sare şi piper şi se amestecă uşor.

Salata se poate pregăti cu până la 6 ore înainte de a fi servită. Se acoperă cu folie alimentară şi se ţine la rece.

Adaptare după o reţetă Bon Appetit.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply