Salată de cartofi cu dressing de smântână

O salată generoasă, gata în 30 de minute, care nu necesită prea multă îndemânare. Pentru varianta light, se înlocuieşte smântâna cu iaurt. Ingredientele sunt suficiente pentru patru porţii.

Ingrediente:

450 g cartofi noi
4 fire ceapă verde
50 ml supă de pui, fierbinte
3 linguri maioneză
2 linguri smântână
2 linguri pătrunjel mărunţit
sare
piper

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine, folosind un burete de vase, şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Ceapa verde se curăţă şi se taie fâşii lungi.

După ce s-au fiert, cartofii se lasă să se odihnească puţin şi, când sunt suficient de reci cât să fie manevraţi, se taie cubuleţe sau rondele, după preferinţă. Se pun într-un castron adânc, peste supa de pui. Se amestecă uşor, apoi se lasă câteva minute să se îmbibe cu supă.

Se scot într-un vas de servit, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă ceapa verde, maioneza, smântâna, pătrunjelul şi se potriveşte de sare şi piper. Se amestecă uşor, având grijă ca pulpa cartofului să rămână întreagă.

Salata poate fi pregătită în avans şi lăsată la rece până în momentul servirii.

Se serveşte la temperatura camerei, şi nu direct din frigider.

Adaptare după o reţetă The Telegraph.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply