Salată colorată de paste cu zucchini şi parmezan

O salată cu paste ideală pentru un prânz sănătos şi săţios. Zucchini este un dovlecel cu pulpă cremoasă şi seminţe moi, foarte aromat, extrem de bogat în Vitamina C.


Ingrediente:

350 g paste fundiţă
1 zucchini, tăiat cubuleţe
12-14 roşii cherry, tăiate în sferturi sau în jumătăţi
2 fire ceapă verde, numai codiţele
2 linguri ulei de măsline extravirgin
60 g parmezan ras
zeama de la o lămâie
sare
piper

Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se trec prin apă rece şi se scurg bine.

Pastele se pun într-un castron adânc. Se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Se amestecă bine. La final se adaugă roşii, zucchini şi câteva fire de ceapă verde tăiată.

Salata se pune în vase de servit şi se ornează cu parmezan ras. Se serveşte rece.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply