Salată Coleslaw Confetti, cu dressing dulce de mac

Salata Coleslaw tradiţională este făcută din varză, morcovi şi oţet din cidru de mere, fără maioneză.

Ingrediente:

2 linguri oţet din cidru de mere
o linguriţă şi jumătate de miere
o linguriţă şi jumătate muştar Dijon
o linguriţă şi jumătate mărar proaspăt, mărunţit
o linguriţă seminţe mac
o linguriţă ulei de măsline
sare
piper
130 g varză albă
130 g varză roşie
60 g morcov ras sau tăiat beţigaşe

Mod de preparare:

Într-un castron se prepară o vinegretă din primele 8 ingrediente din listă. Se lasă 5 minute să se odihnească.

Varza se curăţă şi se toacă mărunt, apoi se pune într-un castron adânc. Se adaugă morcovii şi vinegreta. Se amestecă bine, cât să-şi împrumute aromele, şi se serveşte.

Reţeta poate fi înnobilată cu brânză Feta, o sursă excelentă de calciu.

Adaptare după o reţetă Health.com.

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply