Salată caldă de cartofi în două culori, cu dressing de muştar şi chives

Un prânz consistent, extrem de aromat, cu cartofi copţi şi dressing blând de muştar şi chives.

Ingrediente:

225 g cartofi roşii mici, tăiaţi în sferturi
225 g cartofi dulci, tăiaţi cubuleţe
o jumătate de lingură ulei de măsline
3 linguri iaurt
1 lingură maioneză
o jumătate de lingură şalotă, tăiată solzişori
1-2 fire de chives, tocate
o jumătate lingură muştar Dijon
60 g ţelină cubuleţe
sare
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 220 de grade Celsius. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei se pun cartofii. Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se înmoaie. Din când în când se întorc, având grijă să nu se ardă.

Într-un castron se face un dressing din iaurt, maioneză, şalota mărunţită, chives şi muştar. Se potriveşte de sare şi piper. Se adaugă cartofii şi ţelina şi se îmbracă în sos.

Salata se serveşte imediat, pe cât posibil caldă.

Adaptare după o reţetă Health.com.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply