Roşii la cuptor, în ulei aromat

Consumate ca atare sau ca garnitură la diverse mâncăruri cu carne, roşiile coapte în ulei aromat asigură un prânz sănătos.

Ingrediente:

400 g roşii Cherry
4 crenguţe cimbru verde
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 ceapă, tăiată julien
o jumătate linguriţă de sare
un sfert de linguriţă piper negru
60 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 120 grade Celsius. Roşiile se spală şi se pun într-un vas ceramic. Deasupra se pun crenguţele de cimbru, usturoi şi ceapă. Se potrivesc de sare şi piper, se toarnă uleiul de măsline, apoi se amestecă uşor, cu mâinile sau cu o lingură de lemn, având grijă să fie îmbrăcate complet în ulei.

Se dau la cuptor 2-3 ore, până când coaja începe să crape. Când sunt gata, se scot din cuptor şi se înlătură crenguţele de cimbru. Se servesc calde.

Gătite astfel, roşiile se pot păstra până la trei zile la rece, într-un vas acoperit cu un capac.

Adaptare după o reţetă Health.com.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply