Roşii în straturi, cu brânză Feta şi ulei de busuioc

O gustare rapidă de vară, cu roşii coapte, brânză cremoasă şi ulei cu aromă de busuioc.

Ingrediente:

80 ml ulei de măsline extra virgin
o mână de frunze de busuioc, mărunţite
2 linguri şalotă, tăiată solzişori
1 lingură oţet balsamic
o jumătate de linguriţă de sare
o linguriţă zahăr
6 roşii mari, tăiate în câte patru felii
170 g brânză Feta, fărâmiţată
o ceapă roşie, tăiată solzişori

Mod de preparare:

Busuiocul se amestecă bine cu uleiul de măsline, în blender.

Şalota se amestecă într-un castronel cu oţetul balsamic, sare şi zahăr, apoi se toarnă peste feliile de roşii. Marinata se amestecă bine, să-şi ia aroma, apoi se lasă să se odihnească.

Brânza se amestecă, separat, cu ceapa roşie.

Se începe asamblarea: pe o farfurie adâncă se aşază o felie de roşie. Deasupra se pune un strat de brânză şi se stropeşte cu ulei de busuioc. Se pune încă o felie de roşie, brânză şi ulei. Se închide cu capacul roşiei şi se stropeşte cu marinată şi ulei de busuioc. Se servesc imediat.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply